Essentiae del Salento, Handmade liqueur production / Непромышленное производство ликеров

amaro ulivo

amaro ulivo

This time I would like to introduce you liqueurs Essentiae del Salento. As I already wrote previously, there is a tradition in Italy to finish the dinner by liqueurs, that’s why there is a great number of liqueurs produced in Italy, and of course in Salento. Obviously many of them are industrial, and as a lover of organic and natural food and drinks, I decided to present you high-quality handmade and supremely natural liqueurs that are produced in accordance with the traditional recipes of Salento and following antique procedures of preparation. It is an absolutely natural handmade product, prepared exclusively with selected fresh and natural ingredients, without flavorings, additives, coloring and preservatives.

terracotta mignon

terracotta mignon

The liqueurs have a great smell and an intense taste, there are cream liqueurs, digestives, bitters and liqueurs. The tastes are: Carosello / Wild fennel digestive (finocchietto selvatico), Tris d’Agrumi / Citrus tris liqueur and citrus tris cream liqueur (mandarins, oranges and lemons), Limonia / lemon liqueur and lemon cream liqueur, Raulu / Laurel digestive (alloro), Scarcioppula / Artichoke digestive (carciofo), Ulia / Olive bitter (ulivo – made of leafs of olive tree).

liqueur brochure

liqueur brochure

The liqueurs are dispensed in beautiful elegant bottles and lovely smaller terracotta containers (see on the photos).  All the liqueurs have to be kept in freezer, as they have high percent of alcohol, and the bottle has to be shaken before to drink.

You can try and buy liqueurs Essentiae del Salento here.

citrus cream liqueur

citrus cream liqueur

wild fennel digestive

wild fennel digestive

Ликеры Essentiae del Salento

На этот раз я хотела бы представить вам ликеры Essentiae del Salento. Как я уже писала ранее, в Италии существует традиция заканчивать ужин ликером, поэтому в Италии производится большое количество ликеров, как конечно же и в Саленто. Очевидно, что многие из них являются промышленными, и как любитель всего органического и натурального, я решила представить Вам не подвергающиеся обработке ликеры высокого качества и ручного производства, которые изготавливаются в соответствии с традиционными рецептами Саленто и следуя античным процедурам приготовления.

artichoke digestive

artichoke digestive

Это абсолютно естественный продукт, который готовится исключительно из отобранных свежих и натуральных ингредиентов, без ароматизаторов, добавок, красителей и консервантов. Ликеры имеют приятный запах и насыщенный вкус, они разделяются на ликеры, кремовые ликеры, дижестивы (способствующие пищеварению) и настойки.

terracotta mignon

terracotta mignon

Вкусы: Carosello / дикий фенхель дижестив (finocchietto selvatico), Tris d’Agrumi / ликер Цитрусовый Трис и кремовый ликер Цитрусовый Трис (мандарины, апельсины и лимоны), Limonia / лимонный ликер и лимонный кремовый ликер, Raulu / лавровый дижестив (Alloro), Scarcioppula / Артишоковый дижестив (Carciofo), Ulia / оливковая настойка (Ulivo – из листьев оливкового дерева).

laurel digestive

laurel digestive

Ликеры разливаются в красивые элегантные бутылки и очаровательные терракотовые сосуды (см. на фото). Все ликеры должны храниться в морозильной камере, так как они имеют высокий процент алкоголя, и перед выпиванием бутылку надо встряхнуть. Вы можете попробовать и купить ликеры Essentiae del Salento здесь.

Limonia cream liqueur

Limonia cream liqueur

liqueur brochure

liqueur brochure

Leave a comment